کاربرد بیورزونانس در تولیدات گیاهی
بیورزونانس چگونه به افزایش تولیدات کشاورزی کمک می کند؟
بیورزونانس رویکرد نوآورانه شامل استفاده از امواج الکترومغناطیس برای افزایش سلامت فیزیولوژیک گیاهان و بهبود شیوه های کشاورزی است. حذف و یا کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی با نگاه به کشاورزی ارگانیک از کاربردهای مهم فناوری بیورزونانس در کشاورزی است.
مزایای بیورزونانس در کشاورزی
برای روشن تر شدن مزایای بیورزونانس در تولیدات کشاورزی به بررسی خلاصه ای از کابردهای آن در تولیدات گیاهی می پردازیم:
بهبود سلامت گیاهان با بیورزونانس گیاهی
فناوری بیورزونانس (Bioresonance Technology) با پرداختن به مسائلی مانند استرسهای سلولی ناشی از سموم، ویروسها، باکتریها، قارچها و اشعههای مضر مانند نور فرابنفش، به بهبود سلامت گیاه کمک کند. این عوامل استرس زا می توانند ارتباط بین سلولی را مختل کنند و منجر به اختلالات مختلف و بروز عارضه در گیاهان شوند. امواج الکترومغنطیس ساطع شده از پاتوژن های گیاهی مانند باکتری ها، قارچ ها، ویروس ها و همچنین آفات، توسط دستگاه های بیورزونانس قابل شناسایی هستند. پس از شناسایی عوامل تنش زا، فرکانس های خنثی کننده آن ها توسط دستگاه تولید و به گیاه القا می شود.
بهبود مراحل رشدی گیاهان
ایجاد شرایط بهینه و ایده آل برای هر گیاهی سبب رشد بهتر آن گیاه می شود. بیورزونانس می تواند با القای امواج الکترومغاطیس مناسب برای هر مرحله از زندگی گیاه، وضعیت فیزیولوژیکی آن را بهبود بخشد. یکی از مثال های این کاربرد، آزمایشی است که دستگاه بیورزونانس کشاورزی نت زیست توانست سرعت ریشه زایی نهال های کشت بافت پیرودوارف (پایه گلابی) را به نسبت نمونه های شاهد بطور قابل توجهی افزایش دهد. در این آزمایش از هیچ ماده محرک رشدی برای گیاهان استفاده نشد و تیمارها صرفا با امواج الکترومغناطیس انجام گرفت.
کاربرد بیورزونانس گیاهی کاهش مصرف کود شیمیایی
وقتی کارایی گیاه خصوصا ریشه های آن با حداکثر ظرفیت ممکن انجام شود، گیاه توانایی این را دارد که عناصر مورد نیاز خود را با کارایی بهتری در خاک جذب کند. زمانی که شرایط فیزیولوژیک گیاه ایده آل نباشد، جذب و انتقال مواد غذایی به درستی انجام نمی شود. بنابراین برای جبران این کمبود، از کودهای شیمیایی استفاده می شود. کودهای شیمیایی مانند اوره، عناصر ضروری را به سرعت در اختیار گیاه قرار می دهند اما از طرف دیگر ماندگاری چندانی در خاک نداشته و سریعا، تجزیه، تبخیر یا آبشویی می شوند. بیورزونانس این توانایی را دارد که توانایی جذب عناصر توسط گیاه را بطور قابل توجهی افزایش دهد تا نیازی به استفاده مکرر از کودهای شیمیایی نباشد.
کاربرد بیورزونانس گیاهی در کاهش مصرف سموم شیمیایی
بسیاری از آفات و بیماری های گیاهی به درستی در مراحل اولیه قابل شناسایی نیستند. زمانی علائم آلودگی بروز می کند که پاتوژن خسارت را به گیاه وارد کرده است. در این مرحله، مبارزه با عامل بیماری زا بسیار سخت، پر هزینه و بدون تضمین است. بیورزونانس این امکان را می دهد که عوامل بیماری زا وقتی در گیاه پنهان هستند و هنوز شروع به فعالیت و ایجاد خسارت نکرده اند، شناسایی شوند. شناسایی زودهنگام، هزینه های مبارزه با آفات و بیماری ها را به اندازه چشمگیری کاهش می دهد. علاوه بر این، خطر از بین رفتن گیاهان و سرایت آلودگی به سایر محصولات را به حداقل می رساند.
نکته قابل تامل دیگر، کاهش مصرف سموم شیمایی است. بقایای سموم شیمیایی می تواند حتی پس از عرضه به بازار در گیاهان باقی بماند و مصرف کننده را دچار عارضه و بیماری های مختلفی کند. به همین دلیل در سراسر دنیا قبل از ورود محصولات کاورزی به بازار از کیت های تشخیص بقایای سموم کشاورزی استفاده می شود تا محصول، آلودگی بیش از حد مجازی به بقایای سموم شیمیایی نداشته باشد. وجود مواد آلاینده سموم شیمیایی در گیاهان و محصولات کشاورزی، یکی از مهمترین دلایل برگشت خوردن محموله های صادراتی در سراسر جهان است.
توسعه کشاورزی ارگانیک
کاربرد بیورزونانس گیاهی محدود به موارد ذکر شده نیست. همانطور که اشاره شد، فناوری بیورزونانس به کاهش مصرف و در مواردی که شرایط کشت مناسب باشد به حذف کامل کودها و سموم شیمیایی از چرخه تولید کمک می کند. این امر برای توسعه کشاورزی ارگانیک بسیار ضروری است. تولیدات گلخانه که دارای دوره رشد کوتاهی هستند مانند سبزیجات، به راحتی می توانند از تکنولوژی بیورزونانس برای افزایش تولید و حذف مصرف سموم و کودهای شیمیایی بهره برداری کنند.
منبع:
توسعه فناوری نت زیست | Netzist Technology Development