کنترل شیمیایی آفات کشاورزی

کنترل شیمیایی آفات کشاورزی

کنترل شیمیایی آفات کشاورزی با استفاده از آفت کش یکی از پرکاربردترین روش های مبارزه با آفات کشاورزی است . این روش کنترل بر اساس استفاده از آفت کش می باشد. با اینکه استفاده از سموم شیمیایی بسیار کاربردی و سریع است اما به دلیل داشتن اثرات جانبی زیست محیطی چندان توصیه نمی شود. تنها، زمانی که تراکم آفت بالاست، کنترل شیمیایی تنها روش موثر در کنترل آفات می باشد. آفت کش هایی شیمیایی را می توان به روش های زیر تقسیم بندی کرد:

تقسیم بندی

تقسیم بندی از لحاظ تاثیر روی نوع موجود زنده که بر این اساس به گروه های زیر تقسیم می شود:

قارچ کش ها Fungicide

حشره کش ها insecticides

جونده کش ها rodenticide

کنه کش ها Acaricides

حلزون کش ها Mullueicides

نماتد کش ها Nematicide

  • تقسیم بندی از لحاظ تقسیم بندی در مسیر ورود سم به بدن که بر این شامل گروه های زیر می شود:

تماسی از راه پوست ، گوارشی از راه خوردن، تنفسی از راه تنفس

  •  تقسیم بندی از لحاظ نوع ماده موثر، که به صورت زیر است :

سموم معدنی و آلی : این ترکیبات در گذشته کاربردی بوده و استفاده از آن ها هم اکنون بسیار محدود است، شامل گوگرد و ترکیبات آرسنیک

سموم آلی به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم می شود. دسته طبیعی، شامل: ترکیبات گیاهی و روغن ها است. ترکیبات گیاهی مانند پیرترین ( از گل داوودی Chrysanthemum )، چریش ( از Azadirachtin )، روتنون Derris sp، روغن های گیاهی و مشتقات نفت که در زمستان علیه بعضی آفات مانند شپشک ها کاربرد دارد، نیکوتین و …. است.

کنترل شیمیایی آفات کشاورزی

کنترل شیمیایی آفات کشاورزی

ترکیبات آلی مصنوعی در کنترل شیمیایی آفات کشاورزی  به سه گروه ترکیبات کلره، فسفره و کاربامات تقسیم می شوند:

ترکیبات کلره : در ساختمان این ترکیبات اتم کلر (Cl) وجود دارد. ترکیبات کلره، جزو سموم با ماندگاری بالا هستند و سال ها در خاک باقی می مانند و ایجاد آلودگی زیست محیطی می کنند. مهم ترین سموم این گروه : D.D.T ، lindern ، Alderin ، Dialderin

ترکیبات فسفره: دارای اتم فسفر (P) هستند و بیشترین نقش را در کنترل آفات بهداشتی دارند. بیشترین کاربرد سموم فسفره در دفع آفات نباتی و بهداشتی مانند پشه است، مانند:

Parathion ، Malathion ، Dipterex ، Diazianon ، Phenitrothion ، Pirimphosmethyl

 

۰/۵ (۰ نظر)
دکمه بازگشت به بالا