کودهای آلی و ارگانیککودهای معدنی

بهترین کود مایع

بررسی و انتخاب بهترین کود مایع برای گیاهان

بهترین کود مایع برای یک گیاه خاص، کودی است که نیازهای غذایی آن گیاه را به طور کامل تأمین کند. زمان بندی کشت با توجه به شرایط آب و هوایی و جغرافیایی در کشت های غیر گلخانه ای، عامل موثری در انتخاب کودهای مایع است. علی رغم قیمت بالاتر کود مایع نسبت به کود جامد، اثر بخشی سریعتر این نوع کودها در مقایسه با کودهای گرانول، سبب شده بسیاری از تولیدکنندگان، این نوع کودها را در سبد مصرف خود قرار دهند.

 

فروش هیومیک اسید

 

کود مایع کامل

کود مایع کامل، فرمی از کود محلول در آب است. این کود حاوی تمام عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان است. این عناصر شامل نیتروژن (N)، فسفر (P)، پتاسیم (K)، آهن (Fe)، منگنز (Mn)، روی (Zn)، مس (Cu)، بور (B)، مولیبدن (Mo)، و کلر (Cl) است.یعنی عناصر مایکرو و میکرو بطور یکجا در غلظت های متفاوت در کود مایع کامل وجود دارد.

کود مایع کامل برای انواع مختلف گیاهان از جمله گیاهان زینتی، دارویی، گیاهان باغی، و زراعی قابل استفاده است. این کودها معمولاً به صورت محلول پاشی یا همراه آبیاری به گیاهان داده می‌شوند.

انواع کود مایع کامل NPK

  • کود مایع ۲۰-۲۰-۲۰: حاوی ۲۰ درصد نیتروژن، ۲۰ درصد فسفر، و ۲۰ درصد پتاسیم است.
  • کود مایع ۱۰-۳۰-۲۰: حاوی ۱۰ درصد نیتروژن، ۳۰ درصد فسفر، و ۲۰ درصد پتاسیم است.
  • کود مایع ۲۰-۱۰-۱۰: حاوی ۲۰ درصد نیتروژن، ۱۰ درصد فسفر، و ۱۰ درصد پتاسیم است.
  • کود مایع ۱۲-۱۲-۱۲: حاوی ۱۲ درصد نیتروژن، ۱۲ درصد فسفر، و ۱۲ درصد پتاسیم است.

مزایا کود مایع کامل

از آنجایی که کود مایع کامل به صورت محلول در آب است، به راحتی می‌تواند با آب رقیق شود. این کودها به دلیل سهولت استفاده و جذب سریع مواد مغذی توسط گیاهان، گزینه مناسبی برای تغذیه گیاهان هستند.

معایب کود مایع کامل

قیمت بالاتر نسبت به کودهای مایع تک عنصری

احتمال آسیب به گیاه در صورت استفاده بیش از حد

نحوه استفاده از کود مایع کامل

قبل از استفاده از کود مایع کامل، حتماً دستورالعمل‌های روی برچسب را به دقت مطالعه کنید. به طور کلی، کود مایع کامل باید به صورت محلول پاشی یا همراه آبیاری به گیاهان داده شود.

 برای محلول پاشی، مقدار توصیه شده کود را در آب حل کنید. این مقدار توصیه شده بر اساس غلظت مایع می باشد. از آنجایی که هر شرکت و برندی فرمولاسیون خاص خود را دارد، حتما برای رقیق کردن کود از دستورالعمل توصیه شده همان کود پیروی کنید.

پس از اینکه کود مایع با مقدار توصیه شده آب رقیق شد، بر حسب نوع گیاه و مرحله رشدی، می توان محلول حاصل را روی برگ‌ها و ساقه‌های گیاه اسپری کرد. برای مخلوط کردن با آب آبیاری، مقدار توصیه شده کود را در در مخزن آب مخلوط کنید و سپس آب مخلوط شده را در اختیار گیاه قرار دهید.

میزان مصرف کود مایع کامل

میزان مصرف کود مایع کامل با توجه به نوع گیاه، مرحله رشد گیاه، و وضعیت خاک متفاوت است. بنابراین، قبل از استفاده از کود مایع کامل، حتماً مقدار مصرف توصیه شده را روی برچسب بررسی کنید.

 

کود مایع هیومیک اسید

 

در ادامه، برخی از نکات مهم در مورد استفاده از کود مایع کامل بیان می‌کنیم:

از استفاده بیش از حد کود مایع کامل خودداری کنید. استفاده بیش از حد از کود مایع کامل می‌تواند باعث آسیب به گیاه شود.

کود مایع کامل را در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید.

کود مایع کامل را از دسترس کودکان و حیوانات دور نگه دارید.

کود مایع تک عنصری

این کودها حاوی یک عنصر غذایی خاص هستند. معمولا از این نوع کود برای تأمین نیازهای غذایی گیاه در یک مرحله خاص از رشد یا زایش مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

بهترین کودهای مایع

کود مایع هیومیک اسید: این کود را می توان هم معدنی  و همچنین آلی به شمار می آورد. گروه های کربوکسیل و فنولات، ترکیبات اصلی اسید هیومیک را تشکیل می دهند. کربن، نیتروژن، گوگرد، هیدروژن و اکسیژن عناصر مهم موجود در این کود آلی است.

اسید هیومیک مایع در غلظت های ۸ الی ۱۲ درصد در بازار وجود دارد. چند خاصیت مهم این کود عبارتند از: کلاته کردن عناصری مانند آهن در نزدیکی ریشه، تسهیل روند جذب نیتروژن توسط گیاه، تحریک فعالیت میکروارگانیسم های مفید خاک، افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش های محیطی.

کود مایع سیلیکات پتاسیم: این کود مایع معدنی به تقویت مقاومت گیاه در برابر بیماری‌ها و آفات کمک می‌کند. از آنجایی که حاوی سیلیسیوم محلول و پتاسیم است، سبب افزایش ضخامت و استحکام دیواره سلولی گیاه، کمک به بهبود جذب مواد مغذی توسط گیاه نیز می شود.

برای انتخاب بهترین کود مایع برای گیاه خود، باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

نوع گیاه: هر گیاهی نیازهای غذایی متفاوتی دارد. علاوه بر این، گیاه در هر مرحله رشدی با توجه به شرایط محیطی، نیازهای متفاوتی را طلب می کند. پس باید در مورد گیاه، چرخه زندگی، رویش و زایش آن اشراف داشته باشید.

وضعیت خاک: کیفیت خاک می‌تواند بر جذب مواد مغذی توسط گیاه بسیار تأثیر گذار باشد. تست بیوشیمیایی و آنالیز خاک، مهمترین و اولین قدم در انتخاب کود مناسب برای گیاه است. ایتدا باید نیازها و کمبودهای خاک و بستر کشت مشخص شده، سپس بطور هدفمند نسبت به جبران کمبودها اقدام کنید.

 

کود مایع سیلیکات پتاسیم

 

هشدار

به طور کلی، کودهای مایع به دلیل سهولت استفاده و جذب سریع مواد مغذی توسط گیاهان، گزینه مناسبی برای تغذیه گیاهان هستند. با این حال، استفاده بیش از حد از کودهای مایع می‌تواند باعث آسیب رساندن به گیاهان شود. بنابراین، قبل از استفاده از کودهای مایع، حتماً دستورالعمل‌های روی برچسب را به دقت مطالعه کنید.

۵/۵ (۱ نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا