گرجستان
گرجستان
گرجستان کشاورزی گرجستان صادرات به گرجستان
کشاورزی
آب و هوا در کنار خاک مناسب سبب شده تا کشاورزی یکی از صنایع پر رونق این کشور را تشکیل دهد. ۱۸ درصد از اراضی کل این کشور، برای اهداف کشاورزی، قابل کشت است. در دوره اتحاد جماهیر شوروی، مناطق باتلاقی در بخش غربی بوسیله زهکشی و مناطق خشک شرقی بوسیله تجهیز با سیستم های آبیاری، از نابودی نجات یافتند.
علی رغم این فعالیتها در آن دوران، عدم برنامه ریزی صحیح برای تولید سبب شد تا زمین هایی که باید برای تولید غلات اصلی درنظر گرفته می شد، صرف تولید چای شد. تاکید دولت محلی وقت در عصر شوروی به تولید چای و انگور، سبب ایجاد نارضایتی در بین کشاورزان شد.
.
در زمان اتحاد جماهیر شوروی، ۷۵ درصد غله گرجی ها از روسیه وارد می شد و فقط یک سوم گوشت مورد نیاز در داخل این کشور تولید می شد، همچنین ۶۰ درصد مواد لبنی نیز از بارهای خارجی تامین شده است. تمام این عوامل سبب شد تا گرجستان در اوایل دهه ۹۰ میلادی با بحران مواد غذایی روبرو شود.
در بهار ۱۹۹۳ کاشت محصولات زراعی بهاره به دلیل کمبود سوخت و تجهیزات در زمین های دولتی بطور چشمگیری کاهش یافت. بطوری که در نیمه اول سال ۱۹۹۳ میزان تولیدات کشاورزی نسبت به زمان مشابه در سال گذشته ۳۵ درصد کاهش یافته بود.
از سال ۲۰۱۱ تحول مثبتی در صنعت کشاورزی این کشور رخ داد، ۲۸۱ هزار هکتار که معادل ۳۵ درصد اراضی کل است به زیر کشت محصولات کشاورزی رفت و سهم ۹.۳ درصدی از تولید ناخالص ملی را تشکیل داد.
محصولات
غلات مهمترین تولید کشاورزی گرجستان است که حدود ۴۰ درصد زراعت به ذرت و ۳۷ درصد به کشت گندم زمستانی اختصاص دارد. دومین محصول مهم تولیدی در گرجستان، شراب است که بطبع تولید انگور و کشمش نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
چای، مرکبات و سایر میوه ها نیز به ترتیب ۱۸.۳ % ، ۷.۷ % و ۸.۴ % از تولید کل محصولات کشاورزی گرجی ها را تشکیل میدهند که این تولیدات محدود به سواحل غربی می شود.
.
دامپروری
گاو، خوک و گوسفند، ۲۵ درصد از تولیدات کشاورزی این کشور را شامل می شود، تراکم بالا و عدم مکانیزاسیون سبب شده تا دامپروری این کشور، کارایی و موفقیت چندانی نداشته باشد.
.
استخدام کشاورزان خارجی در گرجستان
ساندرا رولووف، همسر هلندی تبار، رییس جمهور سابق گرجستان، میخائیل ساکاشویلی، برنامه ای را ترتیب داد تا کشاورزان آفریقای جنوبی برای کار به گرجستان مهاجرت کنند. با این روش گرجستان سعی دارد کشاورزی و زراعت خود را زنده نگه دارد چرا که در حال حاضر که نزدیک به بیش از ۲۰ سال از فروپاشی شوروی و استقلال گرجستان می گذرد، هنوز نیمی از زمین های کشاورزی آن از چرخه تولید خارج شده است.
کشاورزان هندی که عمدتا اهل پنجاب هستند، علاقه زیادی به سرمایه گذاری در بخش کشاورزی گرجستان نشان داده اند. تاکنون گزارش چندانی از موفقیت هندی ها در کشور گرجستان گزارش نشده است و این سرمایه گذاران در بخش های بازاریابی و برداشت محصول به مشکلات زیادی برخورد کرده اند.
.
قانون زمین
از سال ۲۰۱۷ قانون اساسی این کشور، فروش زمین به خارجی ها را ممنوع اعلام کرد. در این قانون آمده است که زمین های کشاورزی، منابعی با اهمیت استثنایی هستند و فقط می تواند متعلق به دولت، شهروندان گرجستان یا شرکت ها و نهاد های خود گردان داخلی باشد.
.
صادرات محصولات کشاورزی به گرجستان
غلاتی مانند ذرت، گندم و جو بیشترین تولیدات کشاورزی گرجستان را تشکیل می دهند اما این تولیدات برای خودکفایی کافی نیست. پیش بینی شده است در سال جدید میلادی، گرجستان نزدیک به ۷۰۰ هزار تن واردات غلات نیاز دارد. انواع میوه های دانه دار و هسته دار نیز در فصل های گوناگون بازار خوبی دارد. در حال حاضر گرجستان میوه و سایر محصولات کشاورزی مورد نیاز را اغلب از ترکیه، روسیه، آمریکا، هلند ، آلمان و هند وارد می کند.
در حال حاضر به دلیل نوسانات سیاسی و تغییر قوانین گرجستان به ضرر تجار و شهروندان ایرانی، صادرات محصولات کشاورزی به این کشور برای تولیدکنندگانی که سابقه فعالیت در این منطقه جغرافیایی را ندارند توصیه نمی شود، چرا که تجربه چند وقت اخیر نشان داده است حتی تجاری که در تفلیس شرکت بازرگانی نیز به ثبت رسانده اند در بسیاری از موارد از جمله امور بانکی و نقل و انتقال پول به مشکلات جدی برخورد کرده اند.