کسب و کار

ترکیه

ترکیه

ترکیه کشاورزی ترکیه صادرات به ترکیهترکیه

کشاورزی ترکیه

در کنار صنایع توریسم، مد و پوشاک و لوازم خانگی، کشاورزی یکی از مهمترین و بزرگترین صنایع کشور ترکیه است و اهمیت استراتژیک بسیار زیادی برای این کشور دارد بطوری که ترکیه، هفتمین تولید کننده بزرگ محصولات کشاورزی در جهان است. این کشور در تولید گیلاس، فندق، زردآلو و انجیر، رتبه اول را در دنیا دارد.

آب و هوای مناسب، بارندگی های زیاد و خاک حاصلخیز سبب شده علی رغم گسترش سهم صنعت و خدمات، هنوز کشاورزی شغل اصلی مردم ترکیه به حساب می آید. این کشور تا درصد بسیار بالایی در تولید محصولات کشاورزی و مواد غذایی، خودکفاست.

زراعت تقریبا در تمام مناطق ترکیه به استثنا مناطق کوهستانی شرقی انجام می شود. در این مناطق کوهستانی، دامپروری صنعت اصلی است به گونه ای که یک چهارم تولید ناخالص داخلی بخش کشاورزی را تشکیل می دهد.

 

ترکیه

 

این کشور یکی از بزرگترین کشورهای جهان از نظر اراضی کشاورزی است و به شکل ذیل تقسیم بندی شده است:

۳۵.۵ % اراضی زراعی

%۱۵ جنگلها و باغات

حدود ۲۴ میلیون هکتار از راضی کشاورزی زیر کشت است که از این میان حدود ۱۸.۴ % آن کشت آبی است. ۷۶ % از کل محصولات کشاورزی تولید شده مربوط به بخش محصولات گیاهی و مابقی آن سهم دامپروری ، شیلات و آبزیان است.

عمده تولیدات گیاهی صنعت کشاورزی ترکیه به شرح زیر است:

گندم، جو، گیلاس، انگور، کشمش، فندق، زردآلو، سبزیجات تازه، تنباکو، پنبه و چای

دامپروری 

دامپروری بخش بسیار مهمی از اقتصاد کشاورزی این کشور است. سهم دامپروری در کل تولیدات کشاورزی حدود ۲۵ درصد است. آخرین آمار از تعداد دام های فعال در صنعت کشاورزی :  گاو در حدود ۱۵ میلیون راس ، گوسفند حدود ۳۴ میلیون و بز حدود ۱۱ میلیون راس که این دامها  عمدتاً در مزارع چراگاه آناتولی نگهداری می شوند.

پشم یکی از محصولات صادراتی مهم ترکیه است و در داخل کشور نیز برای ساخت و تولید فرش ها و همچنین صنعت نساجی معروف ترکیه از آن استفاده می شود. آخرین آمار از میزان شیر تولیدی نیز به  ۱۹ میلیون تن در سال می رسد.

مرغداری نیز سهم خوبی در تولیدات بخش دامپروری داشته است، طبق آخرین آمار، میزان تولید گوشت مرغ در ترکیه به ۲.۱۶ میلیون تن رسیده است. میزان تولید گوشت بوقلمون و بلدرچین نیز به ترتیب ۶۹۵۰۰ و ۱۳۴ تن در سال می باشد. رقم تولید تخم مرغ در به ۱.۶ میلیارد واحد در سال می رسد.

صادرات محصولات کشاورزی به ترکیه

ترکیه تولید کننده و مصرف کننده بسیار خوبی برای محصولات کشاورزی است، در حال حاضر بیشترین واردات محصولات کشاورزی به ترتیب از کشورهای: هلند، آلمان، آمریکا، لهستان، ایتالیا، هند، فرانسه، اکوادور، انگلیس و تایلند انجام می شود. محصولات کشاورزی وارداتی نیز شامل: برنج، سویا، بادام، گردو، چای، قهوه، مرکبات (پرتقال و لیمو)، سیب، کاکائو، تنباکو، چوب، موز و آناناس می باشد.

 

 

 علیرغم وجود مرز ۵۰۰ کیلومتری بین ایران و ترکیه ، صادرات محصولات کشاورزی از ایران به این کشور بسیار کم و ناچیز است که یکی از مهمترین علل آن تحریم های بین المللی ایران است اما گذشته از تحریم ها، ایران نیز فعالیتها و سیاست های گذاری های بازرگانی درستی در قبال همسایه غربی خود بکار نبرده است و ما هنوز قادر نیستیم از مزیتهای رقابتی خود مثل قیمت پایینتر ، هزینه حمل کمتر بواسطه فاصله نزدیک دو کشور، قرابت فرهنگی، دینی و حتی زبانی خود استفاده ببریم.

با توجه به توضیحات ارائه شده اگر تولید کننده یا از فعالان اقتصادی بخش کشاورزی هستید و قصد دارید بازار محصولات خود را به خارج از مرزهای ایران گسترش دهید علاوه بر کشور ترکیه می توانید از ظرفیت سایر کشورهای منطقه نیز استفاده کنید. اگرینت در کنار شما است تا تجربه موفق صادرات محصولات کشاورزی را برای طولانی مدت تکرار کنید.

 

۰/۵ (۰ نظر)

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا