اسید فسفریک
اسید فسفریک
(اسید فسفریک )فرمول شیمیایی: H۳PO۴
درجه خلوص: ۸۵%
بسته بندی: بشکه ۳۵ کیلوگرمی – تانکر ۱۶۰۰ لیتری
شماره استاندارد بین المللی: E4GA8884NN
شکل ظاهری: بی رنگ، شفاف، بى بو و دارای طعم تند
حلالیت: ۱۰۰% محلول در آب
اسید فسفریک چیست؟
این ماده شیمیایی به روش های مختلفی تولید می شود:
- پردازش مرطوب (Wet Process): در روش مرطوب اسید سولفوریک با کانی های فسفات ترکیب شده که محصول اصلی این واکنش، اسید فسفریک است.
- پردازش خشک (Dry Process) : هیدراسیون فسفر پنتااکسید P۴O۱۰ و احتراق فسفر، روش دیگری برای تولید اسید فسفریک است. در این روش، ترکیبی از هوا و فسفر مایع به داخل محفظه برج احتراق تزریق شده و پس از اکسیداسیون فسفر، فسفریک اسید تولید می شود
- روش تولید در ایران: ترکیب اسید سولفوریک با کانی های آپاتیتی به تولید فسفر یک اسید منجر می شود اما چون احتمال وجود عناصر سمی مثل آرسنیک و فلوئور در کانی های آپاتیتی زیاد است، اسید فسفریکی که از این روش تولید می شود برای مصرف خوراک دام و صنایع بهداشتی و غذایی بسیار خطرناک است.
کاربرد در کشاورزی
تولید کودهای شیمیایی فسفاته: مونو آمونیوم فسفات، دی آمونیوم فسفات، سوپر فسفات تریپل و فسفات منیزیم
خوراک دام و طیور: دی کلسیم فسفات بعنوان مکمل غذایی
کاربردهای صنعتی
صنایع غذایی: گرید خوراکی این اسید در تولید نوشابه های گازدار، تولید غذاهای اسیدی و دارای طعم تند استفاده می شود
مواد شوینده: تری سدیم فسفات و سدیم تری پلی فسفات
پاک کننده های صنعتی: نرم کردن آب و قابل حل کردن صابون در آب
تصفیه آب: تصفیه کننده و منعقد کننده آب و فاضلاب
صنایع پتروشیمی: کاتالیت در صنایع پتروشیمی و جلوگیری از خورندگی
صنایع پزشکی: کاتالیست در ساخت آسپیرین، تمیز کردن و زبر کردن دندان ها در دندانپزشکی و ارتودنسی
آتش نشانی: تولید مواد بازدارنده اشتعال
آنالیز شیمیایی