اینترنت اشیا (IOT) کشاورزی
اینترنت اشیا (IOT) کشاورزی
اینترنت اشیا یا IoT مخفف عبارت “Internet of Things” است و به شبکهای از دستگاههای الکترونیکی و سنسورها اشاره دارد که با یکدیگر و با اینترنت ارتباط دارند و اطلاعات را با هم به اشتراک میگذارند. این دستگاهها میتوانند به شکل خودکار و بدون دخالت انسانی یعنی با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی ، اطلاعات را جمع آوری کرده و برای کنترل و مدیریت سیستمهای مختلف مانند گلخانه های هوشمند، خانههای هوشمند، شهر هوشمند، کشاورزی هوشمند و غیره استفاده شوند.
به بیان دیگر، اینترنت اشیا شامل دستگاههای مختلفی مانند حسگرها، کنترلکنندهها، دستگاههای تلفن همراه و تجهیزات مخابراتی است که با یکدیگر و با سرورهای ابری ارتباط دارند. این دستگاهها میتوانند اطلاعات مربوط به محیط اطراف خود را دریافت کنند و به صورت خودکار و بدون دخالت انسانی، این اطلاعات را تحلیل کرده و برای کنترل و مدیریت سیستمهای مختلف استفاده کنند.
اینترنت اشیا به دلیل قابلیت کاربردی بالا و توانایی بهینهسازی فرآیندها، در بسیاری از صنایع مانند صنعت، کشاورزی، حمل و نقل، بهداشت و درمان و غیره مورد استفاده قرار میگیرد.
.
کاربرد IOT در کشاورزی چیست؟
در کشاورزی، اینترنت اشیا یا همان IOT به منظور بهبود بهره وری و بهینه سازی فرآیندها مورد استفاده قرار میگیرد. با استفاده از حسگرهای مختلف، اطلاعاتی مانند دما، رطوبت، نور، سطح آب، وضعیت خاک و غیره، از زمینهای کشاورزی جمع آوری میشود. سپس این اطلاعات توسط سامانههای IoT به یک پایگاه داده ارسال میشود که میتوان از آن برای تحلیل و بررسی وضعیت زمینهای کشاورزی استفاده کرد.
با توجه به اطلاعات جمع آوری شده، میتوان اقدامات بهینهسازی را برای بهبود عملکرد کشاورزی و افزایش تولید محصول انجام داد. به عنوان مثال، با تنظیم بهینه زمان آبیاری، مصرف آب کاهش یافته و با بهبود کیفیت خاک، بهبود عملکرد محصولات را ایجاد می کند.
استفاده از این فناوری میتواند فرآیند کاشت، داشت و برداشت را بهبود دهد. رباتهای کشاورزی، فرآیند کاشت را به دلیل در نظر گرفتن کلیه جزییات از جمله میزان رطوبت نقطه ای، شیب زمین و …. با دقت و درصد کارایی بالایی انجام می دهند. اما در عین حال نیز مصرف منابع اولیه و طبیعی مانند انرژی را کاهش می دهند. به همین ترتیب، با استفاده از این رباتها در مرحله برداشت، خطای انسانی به حداقل رسیده و محصولات مرتبا در حال مانیتورینگ هستند.
اینترنت اشیا (IOT) کشاورزی
آیا می توان برای آبیاری از اینترنت اشیا استفاده کرد؟
یکی دیگر از کاربردهای مهم اینترنت اشیا بهبود و بهینهسازی فرآیند آبیاری است. با استفاده از حسگرهای مختلفی که در زمینهای کشاورزی قرار داده میشوند، میتوان به صورت خودکار و در زمان مناسب، میزان آبیاری را تنظیم کرد.
در واقع، با استفاده از سیستمهای IoT میتوان اطلاعاتی مانند دما، رطوبت، شدت نور و غیره را جمع آوری کرد و بر اساس آن، میزان آبیاری را تنظیم کرد. به طور مثال، با توجه به رطوبت خاک و تغییرات هواشناسی، میتوان تنظیمات لازم برای آبیاری را اعمال کرده و باعث کاهش مصرف آب و همچنین کاهش هزینههای مربوط به آبیاری شد.
به علاوه، با استفاده از سیستمهای IoT، میتوان آبیاری را به صورت دور از محل کنترل کرد. به عنوان مثال، با استفاده از یک برنامه تلفن همراه، میتوان زمان و میزان آبیاری را تنظیم کرد و در هر زمان و مکانی که باشید، بتوانید این عملیات را مدیریت کنید. به طور کلی، استفاده از IoT برای بهبود و بهینهسازی فرآیند آبیاری، میتواند به کاهش هزینههای مربوط به آبیاری و بهبود کیفیت محصولات کمک کند.
.