قارچ

انواع قارچ های خوراکی

انواع قارچ های خوراکی

انواع قارچ های خوراکی ایران و سایر نقاط دنیا ممکن است با هم متفاوت باشد. قارچ های خوراکی ماکرو قارچ هایی با اندام گوشتی هستند که با چشم غیر مسلح قابل دیدن و با دست قابل برداشت هستند. این قارچ ها می توانند هیپوژیل (Hypogeal / Hypogeous) باشند یعنی در زیر سطح خاک رشد کنند و یا اپی ژیل (epigeous / Epigeal)  باشند یعنی بر روی سطح خاک زندگی کنند.

علاقه مندان و تولیدکنندگانی که قصد دارند به پرورش قارچ بپردازند همیشه این سوال برایشان مطرح بوده است که بجز قارچ دکمه ای، چه قارچ های دیگری قایلیت تئلید و فروش در ایران را دارند، پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا برخی از گونه های قارچ های خوراکی که در ایران قابلیت کشت و پرورش دارند را معرفی کنیم.

.

انواع قارچ های خوراکی قابل کشت

  • قارچ دکمه ای: این قارچ با نام علمی Agaricus bisporus از شاخه قارچ های چتری یا بازیدیومایست ها بوده (Basidiomycota) و بومی علفزارهای اروپا و شمال آمریکا است. قارچ دکمه ای شناخته شده ترین قارچ خوراکی در ایران است که در مقیاس صنعتی نیز در نقاط مختلف ایران در حال تولید و توزیع می باشد.
انواع قارچ های خوراکی
قارچ دکمه ای

 

 

  • قارچ صدفی: قارچ صدفی با نام علمی Pleurotus ostreatus نیز دیگر قارچ شناخته شده در ایران است که هم در ایران و هم در دنیا به نام قارچ کبابی (Gilled Mushroom) نیز شناخته می شود. بر خلاف ایران که قارچ دکمه ای طرفداران زیادی دارد، در بازارهای جهانی، قارچ صدفی پر مصرف ترین گونه قارچ خوراکی است. قارچ صدفی طی جنگ جهانی دوم برای اولین بار توسط نیروی های آلمانی به منظور تامین مواد غذایی کشت و پرورش داده می شد، با پایان یافتن جنگ، کاشت و پرورش این قارچ در سراسر دنیا فراگیر شد.
gilled mushroom
قارچ صدفی

 

  • قارچ قیفی (Chanterelle): قارچ قیفی با نام علمی Cantharellus cibarius در اروپا از اسکاندیناوی تا حوزه مدیترانه رشد می کند، این قارچ در جنگل های خزان کننده و همچنین جنگل های سوزنی برگ شمالی اروپا به وفور یافت می شود. فصل برداشت قارچ قیفی در اروپا از اواخر تابستان تا اواخر پاییز می باشد. این قارچ ۵ تا ۱۰ سانتی متر ارتفاع و می توانند به پهنای ۳ تا ۱۰ سانتی متر نیز برسد. رنگ این قارچ ها نیز از زرد روشن تا زرد تیره متغیر است. اگر قارچ آسیب ببیند، لکه های قرمز رنگ روی چتر آن ظاهر می شوند. قارچ قیفی طعم و بوی ضعیفی از زردآلو نیز دارد.
انواع قارچ های خوراکی
قارچ قیفی

 

  • قارچ شیتاکه: این قارچ با نام علمی Lentinula edodes بومی شرق آسیا است و بطور وسیعی در این منطقه کشت می شود، کشورهای شرق آسیا معتقدند این قارچ علاوه بر مصرف خوراکی، دارای خاصیت درمانی بسیار زیادی نیز می باشد. قارچ شیتاکه همچنین با نام های قارچ بلوط، قارچ جنگل تاریک، قارچ سیاه، قارچ بلوط طلایی و قارچ بلوط چوبی نیز در بازارهای بین المللی شناخته می شود.
انواع قارچ های خوراکی
قارچ شیتاکه

 

  • قارچ کرکونسه: قارچ مورل(True morels) و مرچلا Morchella دیگر نام های شناخته شده این قارچ خوراکی است. این قارچ زیبا که به ماهی جنگل هم معروف است در اروپا و آمریکای شمالی رشد می کند. در ایران نیز این قارچ بطور طبیعی در استان های گیلان و گلستان به خصوص در جنگل های شهر گلیداغ یافت می شود.
انواع قارچهای خوراکی
قارچ کرکونسه

 

  • قارچ مرغ چوب: این قارچ با نام علمی Grifola frondosa از شاخه های قارچ های چتری و از گروه قارچ های طاقچه ای ( Polypore‎) است. قارچ قهوه ای – خاکستری مرغ چوب می تواند تا یک متر نیز رشد کند. اساس ساختار این قارچ اسکلروتیوم (sclerotium) است یعنی غده ای زیرزمینی که قارچ از آن رشد می کند و می تواند تا چندین سال متوالی در یک مکان مشخص بماند، به همین دلیل جزو قارچ های چندساله طبقه بندی می شود. از سال های بسیار دور تا کنون، این قارچ یکی از محبوب ترین قارچ ها برای سرآشپزان کشورهای شرق آسیا بوده است.
قارچ مرغ چوب

 

۰/۵ (۰ نظر)
دکمه بازگشت به بالا