تولید قارچ دکمه ای امروزه به یکی از محبوب ترین انواع پرورش های زیرسقفی (Indoor) در دنیا تبدیل شده و توانسته سهم قابل توجهی از تخصیص علم باغبانی را به خود اختصاص دهد.
قارچ های مختلفی در کشاورزی صنعتی تولید می شوند اما تولید قارچ دکمه ای یکی از آسان ترین قارچ ها برای تولید است که حتی می توان به راحتی با تهیه کیت های آماده با قیمت مناسب، آن ها را در خانه تولید کرد. همچنین این گونه ی قارچ از محبوبیت زیادی در بین مردم ایران برخوردار است و همیشه بازار خرید و فروش و مصرف داغی دارد.
.
بهتر است قبل از شروع به آموزش تولید قارچ دکمه ای، ابتدا با آن ها آشنا شویم. قارچ ها گیاه نیستند و هیچ وقت در طبقه بندی های زیستی جزو گیاهان رده بندی نشدند. اندازه قارچ ها می تواند از سایز میکروسکوپی تا غول چند متری باشد. این دسته از موجودات زنده بجای دانه از هاگ برای تولید مثل استفاده می کنند. هاگ ها بسیار ریز هستند و در برخی قارچ ها با چشم غیر مسلح قابل دیدن نیستند. قارچ ها فتوستز نمی کنند پس برای رشد نیازی به نور ندارند، تنها نیاز قارچ ها، رطوبت، دی اکسید کربن و ترکیبات آلی است.
محیط غنی از نیتروژن بستر مناسبی برای رشد قارچ است. بنابراین می توانید از یک جعبه چوبی مثل جعبه میوه که حداقل ۱۵ سانتی متر عمق داشته باشد استفاده کنید. سپس داخل جعبه را با کود اسبی یا کود گاوی به نحوب پر کنید که حداقل چند سانتی متر تا لبه جعبه خالی بماند. سپس بذرهای قارچ را در سطح کود پخش کنید. پس از آن برای دو هفته جعبه در دمای ۲۲ تا ۲۵ درجه سانتی گراد نگه دارید.
بعد از دو هفته باید شاهد پوشش سفید رنگی روی سطح باشید که در واقع همان میسلیوم های قارچ است. در این مرحله با اندازه ۵ سانتی متر خاک گلدان استریل روی قارچ ها اضافه کنید بطوری که کاملا سطح را بپوشاند و با اسپری به دقت آب پاشی کنید تا کاملا رطوبت جذب شود.
دو هفته بعد قارچ های ریزی سطح را می پوشاند که شما باید برای ۱۰ روز آینده مراقبت و آب پاشی را ادامه دهید. پس از ده روز اولین چین قارچ ها قابل برداشت خواهد بود.
کودهای ضد شوری خاک معرفی و بررسی بهترین روشهای کشاورزی در خاک های شور شوری…
بردوفیکس (Bordeaux ): قارچ کش و باکتری کش قدرتمند برای حفاظت از گیاهان بردوفیکس (BordoFix)…
استریلسازی ریزنمونهها در کشت بافت گیاهی | روشها، مواد ضدعفونی و کاربردها کشت بافت گیاهی…
بیماری آنتراکنوز در گیاهان، علائم، علل و روش های کنترل بیماری آنتراکنوز (Anthracnose) یکی از…