کشت بافت زامیفولیا

کشت بافت زامیفولیا

گیاه زامیفولیا با نام علمی Zamioculcos zamiifolia چندساله، بومی آفریقای شرقی از خانواده Araceae میباشد که در مناطق جنگلی حاره­ای و مرطوب با زمین­های سخت رشد می کند.

به دلیل دارا بودن ویژگی های مورفولوژیکی جالب مثل کوچک ترین آنژیوسپرم به عنوان یکی از بزرگ ترین ساختارهای گیاهی و تولیدمثلی جهان مورد توجه قرار گرفته است. این خانواده شامل ۳۸۰۰جنس در ۱۱۸ گونه هستند که در نواحی گرمسیری پراکنده هستند ولی در سایر مناطق با گستره دمایی مختلف نیز دیده می شوند.

گیاهشناسی زامیفولیا

این گیاه دارای برگ های بزرگ و ساده و ریزوم های ضخیم افقی )با تشکیل غده( بوده و برگ های داخلی آن توانایی رشد در شرایط نور پایین را دارند. این گیاه به شدت ت

حمل بالایی به استرس خشکی و بیماری ها و آفات دارد. زامیفولیا گیاهی است همیشه سبز، کند رشد با برگ های نسبتا باریک به رنگ سبز براق و تیره که طول آن ها به ۷ تا ۱۵ سانتی متر می رسد. گل های کوچک این گیاه زینتی زیبا به رنگ زرد روشن متمایل به قهوه ای یا برنزی است که حدود ۵ تا ۷ سانتی متر نیز اندازه دارند. ارتفاع زامیفولیا بین ۴۵ تا ۶۰ سانتی متر است. این گیاه دارای ساقه زیرزمینی ضخیم و آب داری است که معمولا در فصل تابستان تا اوایل پاییز رشد می کنند.

 

تکثیر کشت بافت زامیفولیا

متداولترین راه تکثیر این گیاه ازطریق تکثیر ریزوم و قلمه برگ می باشد که این روش ها بسیار زمان بر و طولانی است. تولید و تکثیر در مقیاس انبوه با صرف کمترین زمان ممکن تنها با استفاده از روش های کشت بافت و ریزازدیادی میسر است.

تهیه پروتکل تکثیر از طریق کشت بافت می تواند افزایش عمل کرد و کاهش هزینه های تولید را به دنبال داشته باشد. ضرورت به کارگیری روش های نوین از قبیل کشت بافت گیاهی برای حل بعضی از این موانع تکثیری مطرح شده است. با استفاده از این روش می ­توان اقدام به تولید انبوه ژنوتیپ های یکسان و یا معرفی ژنوتیپ­ های جدید از طریق تنوع سوماکلونال نمود.

منبع :

Papafotiou, M., & Martini, A. N. (2009). Effect of position and orientation of leaflet explants with respect to plant growth regulators on micropropagation of Zamioculcas zamiifolia Engl.(ZZ). Scientia Horticulturae۱۲۰(۱), ۱۱۵-۱۲۰

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

۰/۵ (۰ نظر)
ریحانه صادقی

دکتری ژنتیک و به نژادی گیاهی تخصص ها: -کشت بافت و ریز ازدیادی -تنوع سوماکلونال -ژنتیک ملکولی روش های استخراج DNA و RNA -عصاره گیری از گیاهان دارویی -بررسی تنوع های ژنتیکی -طراحی پرایمر -تکنیک های بیورزونانس -آنالیزهای آماری و بیو انفورماتیک

Recent Posts

زنجره خرما

زنجره خرما  (Ommatissus lybicus) آفت نخلستان ها در مناطق خرماخیز جنوب غربی آسیا و شمال…

2 هفته ago

سولفات آهن

معرفی و بررسی انواع سولفات آهن و کاربرد آنها سولفات آهن با فرمول شیمیایی  FeSO4…

2 هفته ago

ژینکو

گیاه دارویی ژینکو، معرفی خواص دارویی و راهنمای کاشت و تکثیر درخت ژینکو یا جینکو…

1 ماه ago

پرورش و تکثیر زنجبیل

کاشت، داشت، پرورش و تکثیر زنجبیل زنجبیل با نام علمی Zingiber officinale گیاهی است گلدار…

3 ماه ago

ساختار دانه غلات

بررسی و معرفی ساختار دانه غلات غلات گیاهانی تک لپه ای دارای دانه های خوراکی…

3 ماه ago

کشت سوسپانسیون

کشت سوسپانسیون در کشت بافت گیاهی کشت سوسپانسیون سلول گیاهی یک کشت مایع است که…

3 ماه ago