ورمی کمپوست
ورمی کمپوست
رنگ: قهوه ای تیره
بدون بو
بسته بندی: ۱۰۰ گرمی تا کیسه های ۲۰ کیلوگرمی
فاقد هرگونه تخم علف هرز و آفت
کود ورمی کمپوست حاصل تجزیه مواد آلی توسط انواع مختلفی از کرم ها است. این کود آلی معمولا حاصل از فعالیت سه نوع کرم است:
کرم قرمز با نام علمی Eisenia fetida که به اسم های گوناگونی از جمله کرم ببری نیز شناخته می شود.
کرم سفید با نام علمی Enchytraeus buchholzi که به کرم های گریندال نیز معروف هستند.
کرم خاکی با نام علمی Lumbricus terrestris که معروف ترین و آشناترین نوع کرم برای ما است.
ورمی کمپوست Vermicompost نام فرآیندی است که طی آن مواد و عناصر موجود در خاک توسط کرم ها به مواد آلی تبدیل می شود. اما به پرورش کرم ها به منظور تولید کود، ورمیکالچر Vermiculture گفته می شود.
اصطلاح مهم دیگر، ورمیکاست Vermicast است که به آن کود کرم یا هوموس کرم نیز گفته می شود و در واقع محصول نهایی تجزیه مواد آلی توسط کرم ها است.
مزایای ورمی کمپوست
- ارگانیک بودن: اولین و مهمترین مزیت این نوع از کود است. علاوه بر این تحقیقات نشان داده است کود حاصل از پالایش خاک توسط کرم ها دارای کمترین میزان آلایندگی و بالاترین میزان اشباع مواد مغذی می باشد.
- ایجاد تهویه در خاک: حرکت کرم ها در خاک ایجاد تخلل کرده و در نتیجه تهویه هوای بهتری در کودهای ورمی کمپوست در مقایسه با سایر کودها وجود دارد.
- جذب سریعتر توسط گیاه: عناصر موجود در این کود همگی به فرم قابل جذب برای گیاه بوده در نتیجه نیازی به ترکیب و تجزیه نداشته و در زمان سریعتری جذب گیاه می شود.
- اصلاح ساختار خاک: کود ورمی کمپوست به سبب ساختار آن، سبب نرمی بافت خاک می شود.
- تصفیه خاک و فاضلاب: از مزیت های مهم دیگر این کود آلی و ارگانیک می باشد. این فرآیند تصفیه، تصفیه کرمی یا Vermifiltration نام دارد که به نام تصفیه بوسیله دستگاه گوارش کرم یا Vermidigestion نیز معروف است.
- غنی سازی خاک با میکروارگانیسم ها همچنین افزودن آنزیم های مفیدی مانند سلولاز و فسفاتاز، همچنین افزایش میزان فعالیت میکروارگانیسم که در مقایسه با خاک های معمولی سبب افزایش ۱۰ تا ۲۰ برابری می شود.
- افزایش ظرفیت نگهداری آب توسط خاک
- تسهیل و سرعت بخشیدن به جوانه زنی بذور
- بهبود ساختار و رشد سیستم ریشه ای گیاه
- تحریک گیاه به تولید هورمون های اکسین و ژیبرلیک اسید
نحوه مصرف
کودهای ورمی کمپوست را می توان با خاک مخلوط کرد و یا در آب محلول شده و در اختیار گیاه قرار بگیرد که به این حالت اصطلاحا “چای کرم” گفته می شود. نحوه و میزان استفاده از این کود به نوع گیاه، سن گیاه، مرحله رویشی یا زایشی آن و همچنین، جنس، ساختار و آنالیز شیمیایی خاک بستگی دارد.
خرید کود ورمی کمپوست