نخل ماداگاسکار

نخل ماداگاسکار با نام علمی Pachypodium lamerei گونه ای از گیاهان گل دهنده از خانواده خرزهره‌ایان Apocynaceae است. همان طور از نامش پیدا است این گیاه زینتی از جزیره ماداگاسکار واقع در جنوب قاره آفریقا به سایر نقاط جهان گسترش یافته است. پس اساسا این گیاه نخل نمی باشد و هیچ ارتباطی با خانواده نخل خرما ندارد اما به دلیل ظاهر آن، در بازارهای داخلی و بین المللی به نام نخل ماداگاسکار شناخته می شود.

 

.

گیاهشناسی 

ساقه این گیاه ساکولنت است و عمدتا از طریق همین تنه خود فتوسنتز می کند. برگ ها و تعدادی خار نیز فقط در قسمت بالایی گیاه رشد می کنند و بالاتر از همه آن ها نیز گل های بزرگ و معطر دیده می شود. به دلیل سهولت در تکثیر و رشد، این گونه نخل نسبت به سایر ارقام این خانواده شناخته شده تر می باشد.  گونه راموسام Ramosum از خانواده خرزهره ایان در واقع همان نخل ماداگاسکار معروف است.

نخل ماداگاسکار دارای ساقه خاکستری- نقره ای است و تیغ های بلند آن که اندازه آن ها ممکن است به ۶ سانتی متر نیز برسد در بالای گیاه نزدیک برگ ها دیده می شود. برگ های باریک و بلند این گیاه نیز فرم رشدی شبیه نخل خرما داشته یعنی به ندرت منشعب شده و در بالای تنه تمرکز دارد.

 

گل های سفید و معطر نخل ماداگاسکار

.

گل دهی نخل ماداگاسکار

همان طور که گفته شد این گیاه زینتی دارای گل های سفید و معطر بزرگی است و این گل ها تنها زمانی ظهور می کنند که گیاه در فضای بیرونی کاشته شده باشد. رشد فیزیولوژیکی گیاه که قسمت عمده و مهم آن افزایش طول گیاه است تاثیر زیادی در گل دهی نخل ماداگاسکار دارد، بنابراین قریب به اتفاق نخل هایی که در فضای داخل خانه وجود دارند فاقد گل خواهند بود.

.

ارتفاع نخل ماداگاسکار

اگر این گیاه در فضای بیرونی رشد کند، می تواند تا ۶ متر نیز ارتفاع داشته باشد اما در شرایط داخل منزل رشد کندی داشته و در نهایت بین ۱۲۰ تا ۱۸۰ سانتی متر رشد خواهد کرد.

.

شرایط مورد نیاز 

این گیاه کاملا نور پسند و گرما دوست است و اگر قصد دارید در داخل از آن نگهداری کنید باید حتما نیاز نوری آن را تامین کنید. پنجره های آفتاب گیر بهترین مکان برای این گیاه زینتی و زیبا است. از آنجایی که این گیاه به سرما و یخ زدگی بسیار حساس است در زمستان ها باید مراقب افت دمای باشید چرا که بلافاصله برگ های آن شروع به ریزش می کند.

خاک مناسب نخل ماداگاسکار مخلوط خاک کاکتوس و خاک گلدان با زهشکی مناسب است. خاک نباید خیلی سنگین باشد و مدت زمان زیادی آب را در خود نگه دارد چرا که ریشه های این گیاه به رطوبت زیاد حساس بوده و اگر گلدان دارای زهکشی سریع نباشد و یا خاک باغچه سنگین باشد به سرعت فاسد شده و از بین می رود.

۰/۵ (۰ نظر)
تیم نویسندگان

Recent Posts

بیماری آنتراکنوز

بیماری آنتراکنوز در گیاهان، علائم، علل و روش‌ های کنترل بیماری آنتراکنوز (Anthracnose) یکی از…

3 روز ago

چالش های کشت بافت گیاهی

۱۰ چالش رایج در کشت بافت گیاهی و راهکارهای مدیریت آن‌ ها کشت بافت گیاهی…

1 هفته ago

سم ایمیداکلوپراید

همه چیز درباره سم ایمیداکلوپراید: ساختار، نحوه اثر، کاربردها و مزایا و معایب سم ایمیداکلوپراید…

1 هفته ago

پشه گلدان

پشه گلدان چیست؟ روش های کنترل و مبارزه و بهترین سموم برای پشه گلدان پشه…

2 هفته ago

صنایع تبدیلی عسل

صنایع تبدیلی عسل، راهنمای کامل فرآوری و تولید عسل یکی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی و…

2 هفته ago

ثعلب

گیاه دارویی ثعلب Salep، خواص دارویی، کاربردها، کاشت و تولید ثعلب نام عمومی گیاهانی از…

2 هفته ago