قارچ

تولید قارچ دکمه ای

تولید قارچ دکمه ای

تولید قارچ دکمه ای امروزه به یکی از محبوب ترین انواع پرورش های زیرسقفی (Indoor) در دنیا تبدیل شده و توانسته سهم قابل توجهی از تخصیص علم باغبانی را به خود اختصاص دهد.

قارچ های مختلفی در کشاورزی صنعتی تولید می شوند اما تولید قارچ دکمه ای یکی از آسان ترین قارچ ها برای تولید است که حتی می توان به راحتی با تهیه کیت های آماده با قیمت مناسب، آن ها را در خانه تولید کرد. همچنین این گونه ی قارچ از محبوبیت زیادی در بین مردم ایران برخوردار است و همیشه بازار خرید و فروش و مصرف داغی دارد.


.

قارچ چیست؟

بهتر است قبل از شروع به آموزش تولید قارچ دکمه ای، ابتدا با آن ها آشنا شویم. قارچ ها گیاه نیستند و هیچ وقت در طبقه بندی های زیستی جزو گیاهان رده بندی نشدند. اندازه قارچ ها می تواند از سایز میکروسکوپی تا غول چند متری باشد. این دسته از موجودات زنده بجای دانه از هاگ برای تولید مثل استفاده می کنند. هاگ ها بسیار ریز هستند و در برخی قارچ ها با چشم غیر مسلح قابل دیدن نیستند. قارچ ها فتوستز نمی کنند پس برای رشد نیازی به نور ندارند، تنها نیاز قارچ ها، رطوبت، دی اکسید کربن و ترکیبات آلی است.

انواع قارچ های خوراکی 

.

آموزش تولید قارچ دکمه ای

  • مکان پرورش قارچ: همان طور که گفته شد قارچ ها برای رشد نه تنها به نور نیاز ندارند بلکه باید از ورود نور به محل پرورش آن ها جلوگیری کرد. در پرورش خانگی قارچ، زیر زمین آپارتمان ها مکان مناسبی است، اگر زیر زمین قابل استفاده نبود در داخل کمدها نیز می توان قارچ پرورش داد.
  • دما: هوای خنک و مرطوب، محیط ایده آل برای قارچ است. بهتر است دمای هوا بین ۱۲ تا ۱۵ درچه سانتی گراد باشد و حتما توجه کنید محیط باید دارای تهویه باشد تا از رشد سایر قارچ های انگلی و باکتری ها جلوگیری شود.
  • بذر قارچ: بذر قارچ در واقع اسپوری است که روی دانه غلات پرورش یافته است. این یعنی میسلیوم قارچ ها در دانه های عقیم غلات کاشته می شوند تا از مواد نشاسته ای داخل دانه تغذیه کنند. این بذرهای گه اسپان Spawn هم نامیده می شوند برای تلقیح به بسترهای کشت استریل شده منتقل می شوند.

  • بستر رشد: بستر کاشت، بستر رشد، بستر تلقیح و یا خاک قارچ همگی اشاره به بستر غنی از از مواد آلی و عاری از هرگونه قارچ و باکتری گفته می شود که بذرهای قارچ در آن رشد می کنند. شما می توانید این بسترها را همراه با باکس مخصوص رشد قارچ بطور آماده از بازار تهیه کنید و یا در منزل یکی از آن ها را بسازید.

.

چگونه در خانه قارچ پرورش دهیم؟

محیط غنی از نیتروژن بستر مناسبی برای رشد قارچ است. بنابراین می توانید از یک جعبه چوبی مثل جعبه میوه که حداقل ۱۵ سانتی متر عمق داشته باشد استفاده کنید. سپس داخل جعبه را با کود اسبی یا کود گاوی به نحوب پر کنید که حداقل چند سانتی متر تا لبه جعبه خالی بماند. سپس بذرهای قارچ را در سطح کود پخش کنید. پس از آن برای دو هفته جعبه در دمای ۲۲ تا ۲۵ درجه سانتی گراد نگه دارید.

بعد از دو هفته باید شاهد پوشش سفید رنگی روی سطح باشید که در واقع همان میسلیوم های قارچ است. در این مرحله با اندازه ۵ سانتی متر خاک گلدان استریل روی قارچ ها اضافه کنید بطوری که کاملا سطح را بپوشاند و با اسپری به دقت آب پاشی کنید تا کاملا رطوبت جذب شود.

دو هفته بعد قارچ های ریزی سطح را می پوشاند که شما باید برای ۱۰ روز آینده مراقبت و آب پاشی را ادامه دهید. پس از ده روز اولین چین قارچ ها قابل برداشت خواهد بود.

 

۰/۵ (۰ نظر)
تیم نویسندگان

Recent Posts

زنجره خرما

زنجره خرما  (Ommatissus lybicus) آفت نخلستان ها در مناطق خرماخیز جنوب غربی آسیا و شمال…

2 هفته ago

سولفات آهن

معرفی و بررسی انواع سولفات آهن و کاربرد آنها سولفات آهن با فرمول شیمیایی  FeSO4…

3 هفته ago

ژینکو

گیاه دارویی ژینکو، معرفی خواص دارویی و راهنمای کاشت و تکثیر درخت ژینکو یا جینکو…

2 ماه ago

پرورش و تکثیر زنجبیل

کاشت، داشت، پرورش و تکثیر زنجبیل زنجبیل با نام علمی Zingiber officinale گیاهی است گلدار…

3 ماه ago

ساختار دانه غلات

بررسی و معرفی ساختار دانه غلات غلات گیاهانی تک لپه ای دارای دانه های خوراکی…

3 ماه ago

کشت سوسپانسیون

کشت سوسپانسیون در کشت بافت گیاهی کشت سوسپانسیون سلول گیاهی یک کشت مایع است که…

3 ماه ago