سولفات پتاسیم چیست و چه کاربردی دارد؟

سولفات پتاسیم یک ترکیب شیمیایی با فرمول مولکولی K2 SO4 است. این ماده شیمیایی در بازار با نام های  سولفات دی پتاسیم و سولفات پتاس نیز شناخته می شود. در بازار ایران با نام سولو پتاس بسیار شناخته شده است. در ایران به دلیل اینکه حجم بسیار قابل توجهی از زمین های کشاورزی از جنس آهکی و قلیایی است، استفاده از کودهای شیمیایی گوگرد دار که به اصلاح خاک و کاهش اسیدیته آن (Ph) کمک می کند مانند سولو پتاس اجتناب ناپذیر است فروش سولفات پتاسیم

رنگ و شکل Potassium Sulfate

این کود پتاس شیمیایی یک پودر یا کریستال سفید بی رنگ (یا سفید)، بی بو و تلخ است. این ماده شیمیایی یک جامد کریستالی سفید است که به راحتی در آب حل می شود. پتاسیم سولفات در هیدروکسید پتاسیم یا اتانول غلیظ حل قابل حل نیست اما می تواند با اسید سولفوریک اضافی واکنش دهد تا B- Potassium Sulfate بسازد.

موارد مصرف 

این ماده شیمیایی بعنوان یک کود کشاورزی پرمصرف کاربرد دارد. برای طیف وسیعی از محصولات زراعی، باغی و گلخانه ای می توان از این کود شیمیایی غنی از پتاسیم استفاده کرد. علاوه بر ماده پتاسیم، این کود شیمیایی بین ۱۷٫۵ تا ۱۸٫۵ درصد گوگرد محلول قابل جذب توسط گیاهان دارد که برای خاک های آهکی مانند خاک های ایران بسیار کاربردی مناسب است و می تواند به اصلاح و تنظیم اسیدیته PH خاک کمک کند.

.

میزان مصرف سولفات پتاسیم

مقدار مناسب مصرف کودهای پتاس بستگی به نوع محصول تحت کشت و همچنین جنس خاک و شدت قلیایی بودن آن بستگی دارد. یکی دیگر از موارد مهم و قابل توجه در مصرف انواع کودهای شیمیایی، انواع کودی است که در یک کشت استفاده می شود. اگر از سولفات آمونیوم یا سایر کودهای شیمیایی دیگر در کشت های باغی، گلخانه ای یا زراعی استفاده می شود باید خطر تجمع ترکیبات شیمیایی مشابه را در نظر گرفت.

 

 

بطور معمول و استاندارد برای کود دهی محلول در آبیاری بین ۷ تا ۱۵ کیلوگرم در هکتار برای انواع گیاهان زراعی و گلخانه ای پیشنهاد می شود. برای استفاده محلول پاشی نیز میزان ۲ تا ۵ کیلوگرم در هکتار برای محصولات گلخانه ای و زراعی پیشنهاد می شود.

حتما در نظر داشته باشید قبل از مصرف هر نوع کودی خصوصا کودهای شیمیایی ابتدا آزمون خاک را انجام دهید. اگر تجربه کافی در زمینه کشت محصول مورد نظر ندارید، حتما از یک متخصص و مشاور کشاورزی کمک بگیرید. استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی نه تنها اثر مثبتی بر محصول ندارد بلکه برای محصول زیر کشت، انسان، دام، محیط زیست و منابع آبی بسیار خطرناک است و می تواند خسارات عمیق و بعضا جبران ناپذیری وارد کند. تاکید می شود به هیچ عنوان بدون مشورت و برای اهداف کوتاه مدت از کودهای شیمیایی استفاده نشود.

 

مشخصات سولفات پتاسیم بازار ایران

 

دانه بندی پودری
بسته بندی کیسه ۵۰ kg
رنگ سفید
غلظت پتاسیم ۵۰ %
غلظت گوگرد ۱۷.۵ %
فرم پتاسیم K۲O
فرم گوگرد SO
کشور مبدا ایران
۰/۵ (۰ نظر)
تیم نویسندگان

Recent Posts

زنجره خرما

زنجره خرما  (Ommatissus lybicus) آفت نخلستان ها در مناطق خرماخیز جنوب غربی آسیا و شمال…

3 هفته ago

سولفات آهن

معرفی و بررسی انواع سولفات آهن و کاربرد آنها سولفات آهن با فرمول شیمیایی  FeSO4…

3 هفته ago

ژینکو

گیاه دارویی ژینکو، معرفی خواص دارویی و راهنمای کاشت و تکثیر درخت ژینکو یا جینکو…

2 ماه ago

پرورش و تکثیر زنجبیل

کاشت، داشت، پرورش و تکثیر زنجبیل زنجبیل با نام علمی Zingiber officinale گیاهی است گلدار…

3 ماه ago

ساختار دانه غلات

بررسی و معرفی ساختار دانه غلات غلات گیاهانی تک لپه ای دارای دانه های خوراکی…

3 ماه ago

کشت سوسپانسیون

کشت سوسپانسیون در کشت بافت گیاهی کشت سوسپانسیون سلول گیاهی یک کشت مایع است که…

3 ماه ago