بازار کشاورزی امارات

دسته بندی :بازار آسیا ۲۰ دی ۱۴۰۲ agrinet 136

معرفی، بررسی و تحلیل بازار کشاورزی امارات

کشاورزی در امارات متحده عربی به دلیل آب و هوای خشک، منابع آبی محدود و وابستگی به مواد غذایی وارداتی با چالش‌های مهمی مواجه است. با این وجود، دولت امارات به طور فعال ابتکاراتی را برای تقویت تولیدات کشاورزی داخلی و دستیابی به امنیت غذایی ترویج می کند. بازار کشاورزی امارات به دلایل مختلف از جمله نزدیکی و همسایگی و قرابت فرهنگی و ذائقه ای همواره برای ایرانیان از اهمیت زیادی برخوردار بوده است.

طبق گزارش دپارتمان کشاورزی ایالات متحده آمریکا (USDA) در سال 2023، ارزش بازار مواد غذایی امارات متحده عربی بیش از 6 میلیارد دلار تخمین زده شده است.

 

بازار دبی

 

عوامل کلیدی موثر

اقلیم و جغرافیا

آب و هوای خشک و کمبود زمین های قابل کشت، مهمترین چالش هایی کشاورزی در امارات است. این کشور در راه حل های نوآورانه مانند کشاورزی عمودی، هیدروپونیک و کشت های نوین گلخانه ای برای به حداکثر رساندن فضا سرمایه گذاری کرده است.

مدیریت آب

کمبود آب یک مسئله جدی و حیاتی در امارات است. حمکرانان این کشور شیوه های مدیریت کارآمد آب برای کشاورزی پایدار را با سرعت چشمگیری توسعه داده اند. سرمایه گذاری در فناوری های نوین آبیاری، استفاده از مدرن ترین سیستم های آب شیرین کن (RO) و پروژه های نمک زدایی با هدف رسیدگی به چالش های آب در بخش کشاورزی امارات در حال توسعه است.

ابتکارات دولت

دولت امارات ابتکاراتی را برای افزایش امنیت غذایی و کاهش وابستگی به واردات آغاز کرده است. این استراتژی ها شامل سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه، ارائه یارانه به کشاورزان و تولیدکنندگان و ترویج شیوه های کشاورزی پایدار است.

محصولات وارداتی در مقابل تولید بومی

اکثر مواد غذایی مصرفی در امارات به دلیل محدودیت های تولید داخلی وارد می شود. تلاش های دولت برای افزایش تولید داخلی، کاهش وابستگی به واردات است. در راستای این هدف، مشوق های سرمایه گذاری و مالیاتی وسوسه کننده ای برای شرکت های خارجی درنظر گرفته شده است تا تولیدات کشاورزی را در داخل خاک امارات انجام دهند.

 

بازار کشاورزی امارات

 

پذیرش فناوری

یکی از مهمترین اقدامات دولت امارات متحده عربی، پذیرش فناوری ‌های پیشرفته کشاورزی، مانند کشاورزی دقیق و سیستم‌ های آبیاری هوشمند، برای بهینه‌سازی استفاده از منابع است. اعتماد به فناوری و درک این مهم که هیچ آینده ای بدون تکنولوژی های نوین قابل تصور نیست، سبب شد تا دولت امارات، این کشور را به یکی از پیشروترین کشورها در پذیرش فناوری های جدید تبدیل کند.

روند بازار

بازار مصرف محصولات غذایی و کشاورزی امارات یک بازار چند فرهنگی و ملیتی است.  علاوه بر کشورهای خاورمیانه که قرابت فرهنگی و مذهبی زیادی با یکدیگر دارند، مهاجرین زیادی از سراسر دنیا  برای کار و زندگی به امارات آمده اند. از کشورهای آسیایی مثل چین، ژاپن، فیلیپین و هند تا کشورهای اروپای شرقی و غربی، آمریکا، کانادا و حتی کشورهای آفریقایی مثل نیجریه، تنوع نژادی و فرهنگی این کشور را تشکیل می دهند.

هدایت این مصرف کنندگان متنوع به محصولات ارگانیک و کشت شده محلی از سیاست هایی است که دولت امارات آن را پی گیری می کند. همچنین بازار محصولات ویژه، مانند گیاهان و میوه های عجیب و غریب نیز در حال رشد است.

تجارت و صادرات

امارات محصولات کشاورزی خاصی را به کشورهای همسایه و اتحادیه اروپا صادر می کند. عمده این محصولات، ابتدا از کشورهای دیگر وارد امارات شده و پس از بسته بندی مجدد و ایجاد ارزش افزوده، راهی بازارهای جهانی می شود.

زمینه های بالقوه برای رشد

کشاورزی با محیط کنترل شده، از جمله کشاورزی عمودی و هیدروپونیک.

شیوه‌ها و فناوری‌های پایداری که کارایی مصرف آب را افزایش می‌دهند.

تحقیق و توسعه در انواع محصولات سازگار با آب و هوای خشک.

 

کشاورزی عمودی امارات

 

بازار کشاورزی در امارات در حال تغییر است زیرا دولت بر دستیابی به امنیت غذایی و پایداری تمرکز می کند. نوآوری‌ها در روش‌های کشاورزی، مدیریت آب و پذیرش فناوری، محرک‌های کلیدی برای توسعه این بخش هستند. همگام بودن با سیاست‌های دولت، روندهای بازار و پیشرفت‌های فناوری برای سهامدارانی که به دنبال حرکت و کمک به رشد بازار کشاورزی در امارات هستند ضروری است.

امارات چه محصولات کشاورزی را وارد می کند؟

بازار کشاورزی امارات به شدت رقابتی و اشباع است. وجود بازار آزاد سبب شده تا شرکت های قدرتمند از سراسر جهان به این کشور ورود کرده و مزیت رقابتی خود را در تکنولوژی و کیفیت قرار بدهند. دفتر امور کشاورزی وزارت کشاورزی ایالات متحده (OAA) در دبی، میزان واردات محصولات کشاورزی به امارات را در سال 2022 بیش از یک میلیارد دلار تخمین زده است. حدود 15 تا 20 درصد رشد واردات برای سال های آینده امارات پیش بینی شده است.

عمده واردات محصولات کشاورزی در امارات عبارتند از:

غلات

امارات متحده عربی مقادیر قابل توجهی غلات مانند برنج، گندم و جو را برای تامین نیازهای غذایی اصلی جمعیت خود وارد می کند. کشورهای هند، استرالیا، کانادا، رومانی و آمریکا  بیشترین صادرات غله خصوصا گندم را به امارات انجام می دهند.

میوه ها و سبزیجات

با توجه به محدود بودن تولید بومی میوه و سبزیجات، امارات مقدار قابل توجهی از محصولات تازه کشاورزی مانند گوجه فرنگی، خیار، پیاز و میوه های مختلف را وارد می کند. خرما، انجیر، آناناس، آووکادو، گوآوا، انبه و سایر میوه های تازه و خشک بیشترین سهم وارداتی محصولات کشاورزی تازه را در امارات دارند. کشورهای هند، عربستان، فیلیپین و کنیا، اکوادور، کاستاریکا و سریلانکا بیشترین سهم صادراتی این دسته از محصولات به بازار کشاورزی امارات را دارند.

گوشت و مرغ

گوشت و فرآورده های طیور از جمله گوشت گاو، مرغ و بره برای تامین نیازهای پروتئینی مردم وارد می شود. کشورهای هند، برزیل، استرالیا، نیوزلند، آمریکا، انگلیس، فرانسه و عربستان، از تامین کنندگان اصلی گوشت قرمز، مرغ و آبزیان تازه و منجمد امارات هستند.

 

غذای ارگانیک امارات

 

محصولات لبنی

از آنجایی که دامپروری امارات در مقیاس بسیار کوچکی است، محصولات لبنی مختلفی از جمله شیر، پنیر، کره، ماست و … را از کشورهای آمریکا، هند، آلمان، چین، هلند، دانمارک، فرانسه و ایتالیا وارد می کند.

روغن های خوراکی

روغن های گیاهی مانند روغن آفتابگردان، روغن پالم و روغن سویا برای رفع نیازهای پخت و پز و فرآوری مواد غذایی وارد می شوند. کشورهای هند، آلمان و اسپانیا عمده بازیگران اصلی روغن های خوراکی در امارات هستند.

قهوه و چای

قهوه و چای از جمله نوشیدنی های پرطرفدار و رایج وارداتی در امارات هستند که نشان دهنده ترجیحات خوراکی مردم است. هلند، برزیل، سویس، هند و ایتالیا صادر کننده های قهوه های آماده، آسیاب شده و ترکیبی به امارات هستند. دانه قهوه نیز بطور عمده از از مبدا برزیل، کلمبیا، اتیوپی، ویتنام و اوگاندا به بازار مصرف امارات وارد می شود.

چای که پرطرفدارترین نوشیدنی گرم امارات است عمدتا از کشورهای سریلانکا، کنیا، هند و چین وارد می شود.

حبوبات و پروتیئن های گیاهی

حبوبات مانند عدس و نخود برای تکمیل نیازهای غذایی با پروتئین گیاهی وارد می شوند.  ایتالیا، چین، هلند، مکزیک و انگلستان، تامین کنندگان اصلی حبوبات و پروتئین های گیاهی در کشور امارات هستند.

محصولات ارگانیک

تقاضای فزاینده ای برای محصولات تخصصی و ارگانیک در امارات وجود دارد. غذاهای ارگانیک و مرغوب وارداتی این بخش از بازار رو به رشد را تامین می کند.  هند، آمریکا، انگلیس، استرالیا و نیوزلند صادرکنندگان اصلی محصولات غذایی ارگانیک به امارات هستند.

 

ارگانیک امارات

 

وابستگی امارات متحده عربی به واردات مواد غذایی ناشی از آب و هوای خشک، زمین های کشاورزی محدود، و تمرکز بر تنوع اقتصادی این کشور است. دولت اهمیت دستیابی به امنیت غذایی را درک کرده و ابتکاراتی را برای حمایت از کشاورزی محلی و کاهش وابستگی به واردات اجرا کرده است. با این حال، اکثر مواد غذایی مصرف شده در امارات همچنان از بازارهای بین المللی تامین می شود. توجه به این نکته ضروری است که روند های خاص واردات ممکن است در طول زمان بر اساس پویایی بازار جهانی، توافق نامه های تجاری و استراتژی های در حال تحول امنیت غذایی امارات متحده عربی تغییر کند.

امارات کدام محصولات کشاورزی را صادر می کند؟

همان طور که پیش تر اشاره شد، امارات یک واردکننده تمام عیار محصولات کشاورزی است. اما با درایت و هوشمندی توانسته است این تهدید را به یک فرصت تبدیل کند چرا که اکنون امارات به یکی از مهمترین صادرکنندگان مجدد محصولات کشاورزی تبدیل شده است. امارات این کشور را به یک هاب قدرتمند در توزیع محصولات کشاورزی و غذایی تبدیل کرده است، بطوری که این کشور به تنهایی سالانه بیش از دو میلیارد دلار محصولات غذایی به اتحادیه اروپا صادر می کند.

agrinet

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی شبکه های اجتماعی استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع وب سایت مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: