قارچ

مجیک ماشروم

مجیک ماشروم

مجیک ماشروم Magic mushroom با نام علمی Psilocybin mushrooms یک قارچ چند نژادی (polyphyletic)  از خانواده قارچ های چتری است. قارچ جادویی قارچ توهم زا عوارض مجیک ماشروم

 

ترکیبات مجیک ماشروم

این قارچ حاوی ماده توهم زای سایلوسایبین (psilocybin) است که پس از ورود به بدن انسان و در کبد طی فرآیند دفسفریلاسیون به سایلوسین (psilocin) تبدیل می شود. سایلوسین که یک ماده سایکو اکتیو (Psychoactive) به معنای فعال کننده روان است در واقع یک آلکالوئید تریپتامین جایگزین شده و یک ماده روانگردان سروتونرژیک است. دلیل توهم زایی سایلوسین شباهت ساختار شیمیایی آن با انتقال دهنده عصبی سروتونین است.

 

                 

   

 

جنس های Copelandia, Gymnopilus, Inocybe, Panaeolus, Pholiotina, Pluteus, Psilocybe از دیگر  قارچ های حاوی ماده توهم زای سایلوسایبین هستند.

پیشینه تاریخی

استفاده انسان از این قارچ های توهم زا قدمت تاریخی دارد و از دیرباز در مراسم های سنتی و مذهبی و همچنین برای پیشگویی ها استفاده می شدند. نشانه هایی از مصرف این قارچ توسط انسان در دوران سنگی در اروپا و آفریقا دیده شده است اما برجسته ترین و مهم ترین این آثار باستانی که مصرف مجیک ماشروم را نشان می دهند در آمریکای جنوبی و مرکزی به خصوص در مجسمه های به جا مانده در کلمبیا است.

 

 

در متون بجای مانده از اقوام باستانی آزتک ها ساکن آمریکای جنوبی و مرکزی از مجیک ماشروم با نام های قارچ نابغه، قارچ پیشگویی و قارچ شگفت انگیز یاد شده است.

اثرات قارچ توهم زا 

همان طور که پیش تر گفته شد سایلوسایبین پس از دفسفریلاسیون در کبد به سایلوسین تبدیل می شود که در نهایت سایلوسین دارای اثرات توهم زایی و روان گردانی است. یک ویژگی سایلوسین این است که هر چه در مدت زمان کوتاه، بیشتر مصرف شود، اثر بسیار کمتر و ضعیفی تری از خود بروز می دهد.

اثر روان گردان این قارچ بستگی به گونه قارچ، غلظت ماده توهم زا، دوز مصرف و متابولیسم بدن مصرف کننده می تواند از حدود ۲۰ دقیقه تا ۶ ساعت پس از مصرف شروع شود و حدود ۳ تا ۸ ساعت نیز می تواند این اثرگذاری ادامه پیدا کند. پیک یا اوج توهم در سه الی چهار ساعت اول بروز می کند اما به دلیل اینکه سایلوسین درک زمان را برای مصرف کننده مختل می کند، بسیاری از مصرف کنندگان تصور می کنند زمان طولانی تری دچار پیک شده اند.

 

 

مجیک ماشروم اثرات مختلفی روی حواس انسان می گذارد. توهمات دیداری و شنوایی و حسی از اثرات رایج مصرف این قارچ است. اثرات مصرف این قارچ  شامل حرکت، پیچیدگی و تاب خوردن اشیا، تضاد رنگ ها و دیدن رنگ های جدید و سوطحی که رنگشان تغییر می کند است همچنین صدا وضوح و درک اشیا را  تغییر داده و باعث ایجاد ادارک جدید و متفاوتی می شود برای مثال برخی مصرف کنندگان گزارش داده اند با شنیدن هر صدا، رنگی خاصی را ادراک می کنند و همجنین موسیقی دارای عمق بیشتری می شود.

عوارض مصرف مجیک ماشروم

همانند همه روان گردان ها، مجیک ماشروم عوارض جانبی به شرح زیر دارد:

افزایش ضربان قلب، دل درد، گشادی مردمک ها، سر درد، احساس گرما در سر و پشت، اختلال در تکلم، تکرر ادرار، یبوست یا اسهال، عدم کنترل رفتارهای حرکتی و حفظ تعادل فیزیکی بدن، بی حسی و کرختی صورت و برخی از دیگر عضلات بدن.

 

قارچ جادویی

عوارض و تجربه حسی و عاطفی استفاده از مجیک ماشروم در انسان ها بسیار متفاوت و به حال عاطفی آن ها بستگی دارد. برای بعضی تجربه بد و وحشتناک همراه با ایجاد افسردگی و اضطراب بوده است و برای بعضی دیگر تجربه دلپذیر، عرفانی و مثبتی بوده است.

هنوز گزارش رسمی و علمی مبنی بر اعتیاد آور بودن سایلوسین ( قارچ های سایلوسایبین) گزارش نشده و در حال حاضر این قارچ جزو مواد توهم زای غیر اعتیاد آور طبقه بندی می شود  اما تولید، خرید، فروش و توزیع مجیک ماشروم در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایالات متحده آمریکا، کانادا و انگستان ممنوع بوده و جرم کیفری به حساب می آید. کشورهای معدودی از جمله هلند، اتریش، جامائیکا و هند مصرف و تجارت مجیک ماشروم را قانونی اعلام کرده اند.  قارچ جادویی

 

 

کیت تولید مجیک ماشروم

۲.۷/۵ (۳ نظر)
تیم نویسندگان

Recent Posts

زنجره خرما

زنجره خرما  (Ommatissus lybicus) آفت نخلستان ها در مناطق خرماخیز جنوب غربی آسیا و شمال…

2 هفته ago

سولفات آهن

معرفی و بررسی انواع سولفات آهن و کاربرد آنها سولفات آهن با فرمول شیمیایی  FeSO4…

3 هفته ago

ژینکو

گیاه دارویی ژینکو، معرفی خواص دارویی و راهنمای کاشت و تکثیر درخت ژینکو یا جینکو…

2 ماه ago

پرورش و تکثیر زنجبیل

کاشت، داشت، پرورش و تکثیر زنجبیل زنجبیل با نام علمی Zingiber officinale گیاهی است گلدار…

3 ماه ago

ساختار دانه غلات

بررسی و معرفی ساختار دانه غلات غلات گیاهانی تک لپه ای دارای دانه های خوراکی…

3 ماه ago

کشت سوسپانسیون

کشت سوسپانسیون در کشت بافت گیاهی کشت سوسپانسیون سلول گیاهی یک کشت مایع است که…

3 ماه ago