هوش مصنوعی یا AI، مخفف عبارت “Artificial Intelligence” به معنی “هوش مصنوعی” است و به زبان ساده به مجموعهای از تکنیکها و الگوریتمهایی گفته میشود که برای برنامهریزی کامپیوتر و ساخت ماشینهایی که به اندازه کافی هوشمند به نظر برسند و بتوانند با محیط و انسانها تعامل کنند، استفاده میشود. AI در کشاورزی
.
به طور کلی، هدف از ساخت و توسعه هوش مصنوعی این است که کامپیوترها بتوانند به صورت خودکار و با قابلیت یادگیری و ارزیابی، وظایفی را انجام دهند که قبلاً نیاز به تصمیم گیری توسط انسانها داشتهاند. به عبارت دیگر، هوش مصنوعی هدف دارد تا کامپیوترها را به صورتی هوشمند و خودکار تبدیل کند که بتوانند به طور خودکار و با کیفیت و به صورت مستقل وظایف را انجام دهند.
.
تکنولوژی AI می تواند در بهبود عملکرد و بهبود کارایی ماشین آلات کشاورزی از جمله تراکتورها و دستگاه های برداشت محصول مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، این فناوری می تواند در بهبود مدیریت چراگاه ها، پیش بینی شرایط آب و هوایی، مدیریت خودکار محصولات کشاورزی و کنترل آفات و بیماری ها مورد استفاده قرار گیرد.
.
هوش مصنوعی می تواند در تجزیه و تحلیل داده های کشاورزی مانند داده های مربوط به ساختمان و ساختار خاک، تصاویر ماهواره ای، داده های مربوط به آب، سطح تبخیر و …. به کار گرفته شود. دقت و سرعت بالای تجزیه و تحلیل این داده ها نه تنها سبب افزایش کیفی و کمی برداشت محصول شده بلکه فرآیند کلی کشاورزی شامل عملکرد و کارایی را بطور قابل توجهی بهبود می دهد.
.
.
تولیدات گلخانه ای یکی از روش های تولیدی در کشاورزی است که هوش مصنوعی می تواند به صورت چشمگیری مثمر ثمر باشد. راه اندازی گلخانه های هوشمند یکی از دستاورد های مهم این فناوری است. در ادامه عناوینی از مهمترین کاربردهای تکنولوژی AI در تولیدات گلخانه را معرفی و بررسی کوتاهی می کنیم:
هوش مصنوعی (AI) قادر است داده های بزرگ و پیچیده را تحلیل کند. همین قابلیت سبب می شود تا شناسایی و پیشگیری از بیماری ها، کاهش استفاده از سموم شیمیایی و افزایش فرآیند کنترل بیماری ها در مقایسه با روش های سنتی و غیر هوشمند بسیار کاراتر، سریعتر و ارزان تر انجام شود. با استفاده از داده های جمع آوری شده از سیستم های مانیتورینگ اینترنت اشیا (IOT) و تصاویری که توسط پهپادها و یا دیگر دستگاه های تصویربرداری از مزارع و باغات به دست می آیند، هوش مصنوعی می تواند به طور دقیق آفات و بیماری های گیاهی را شناسایی کند. همچنین با استفاده از الگوریتم های یادگیری عمیق (Deep learning) و شبکه های عصبی مصنوعی (Artificial neural networks)، می توان با تحلیل تصاویر و داده های مربوط به گیاهان، به پیش بینی بیماری های گیاهی و روش های پیشگیری و درمان آنها پرداخت. کاربرد هوش مصنوعی در کشاورزی یا AI در کشاورزی را بطور خلاصه می توان این گونه بیان کرد:فناوری AI می تواند در کاهش استفاده از سموم و کودهای شیمیایی کمک کرده و علاوه بر کاهش هزینه های تولید و مدیریت بهینه منابع طبیعی، می تواند با ارائه راه حل های سازگار با محیط زیست، سلامت انسان ها و سیاره زمین را حفظ کند.
.
منابع:
Artificial Intelligence in Agriculture- Intellias
The Future of Artificial Intelligence- pixelplex
.
کودهای ضد شوری خاک معرفی و بررسی بهترین روشهای کشاورزی در خاک های شور شوری…
بردوفیکس (Bordeaux ): قارچ کش و باکتری کش قدرتمند برای حفاظت از گیاهان بردوفیکس (BordoFix)…
استریلسازی ریزنمونهها در کشت بافت گیاهی | روشها، مواد ضدعفونی و کاربردها کشت بافت گیاهی…
بیماری آنتراکنوز در گیاهان، علائم، علل و روش های کنترل بیماری آنتراکنوز (Anthracnose) یکی از…